+358 9 6844 9920 moreon@moreon.fi

YHDISTÄ DIGITAALINEN ÄLYKÄS TIETO JA BRANDING – SMART INTELLIGENT PACKAGING

YHDISTÄ DIGITAALINEN ÄLYKÄS TIETO JA BRANDING – SMART INTELLIGENT PACKAGING

Robotit, älykäs automaatio, ”systems for modern society”, ”smart intelligent packaking, IPA – paljon hypeä, mutta varmasti myös paljon konkretiaa ja mahdollisuuksia. Digitaalista älykästä tietoa ei vielä juurikaan hyödynnetä pakkauksissa ja promootiotuotteissa.

On selvää, että digitaalisen älykkään tiedon käyttäminen, robotiikka sekä IPA (Intelligent Process Automation) on kaiken kaikkiaan laaja käsite ja kokonaisuus. Hyödyntämisalueita on valtavasti, joista heti ensimmäisenä mieleen nousee elintarviketeollisuuden pakkaukset, joissa hyödyntämismahdollisuudet ovat ilmeisen suuret.

Intelligent packaging

Uuden teknologian avulla pakkausten rooli viestinnän ja mainonnan välineenä korostuu. Pakkausten avulla voidaan välittää tuotteeseen liittyvää tietoa, viestejä, viihdettä ja muuta tuotteen kannalta oleellista informaatiota. On arvioitu (Smithers Pira), että älykkäiden pakkausten (intelligent packaging) markkina kasvaa 18 % vuodessa, USD2,0 Billion, seuraavan viiden vuoden aikana.

Digitaalista viestintää ja mainontaa ei ole kuitenkaan juurikaan vielä hyödynnetty yritysten ja organisaatioiden promootio- ja giwe-away –tuotteissa. Promootiotuotteiden merkitystä yrityksen yhtenä brändin vahvistajana ja luojana ei voi kiistää. Se on helppo ja kustannustehokas tapa näkyä ja varsin edullinen mediakanava yritykselle. Kannattaa siis miettiä, miksi ei yhdistäisi älykästä digitaalista tietoa promootiotuotteiden pakkauksiin ja itse tuotteisiin. Liikelahja tai kampanjatuote saa tällä tavoin aivan uudenlaisen merkityksen, myös viestintävälineenä.

 

 

 

 

 

 

Digitaalisen sisällön avulla itse tuotteesta tai tuotteen pakkauksesta voidaan tehdä yksilöllinen ja aivan uudella tavalla kiinnostava kokemus. Digitaalinen sisältö voi olla videoita, kuvia, musiikkia, kampanjoita, alennuksia, toivotuksia, uutiskirjeitä, tuotelanseerauksia ja kilpailuja, joilla voidaan lisätä interaktiivisuutta ja osallistumista. Tänä päivänä myös lisätty todellisuus (augmented reality), on mahdollista tuoda kuluttajan saataville – ainutlaatuinen ja mieleenjäävä kokemus, kun ”tähti, idoli tai miksei vaikkapa yrityksen toimitusjohtaja” saapuu ”livenä” paikalle promootiotuotteen mukana videolla. Lisäksi kampanjan aikana syntyvää dataa voidaan hyödyntää liiketoiminnan ohjaamiseen myöhemmin, mikä on erityisesti uusien tietosuojasäädösten näkökulmasta arvokas asia.

Tunnisteita voidaan hyödyntää tapauskohtaisesti tai riippuen siitä, minkälainen tuote on kysymyksessä: QR-koodi (edullinen ja helppo toteuttaa), NFC-siru tai näkymätön painettu koodi. Me More Onissa olemme panostaneet älykkääseen digitaaliseen tietoon ja voimme tarjota sinulle valmiin konseptin yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kiinnostuitko?

 

 

 

 

 

 

 

Yhdistä promootiotuote ja/tai promootiotuotteen pakkaus sekä digitallinen älykäs tieto. Branding your business – More On Oy.

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella lisää.

 

 

Olli Ilmolahti

olli.ilmolahti@moreon.fi

More On Oy

040 528 9005

 

 

 

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.