+358 9 6844 9920 moreon@moreon.fi

REILUN KAUPAN VIIKKOA VIETETÄÄN 22.-28.10.2018

Viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassa olosta ja siitä, miten me voimme vaikuttaa omilla ostovalinnoilla kestävään kehitykseen ja Reiluun kauppaan. Reilun kaupan viikkoa vietetään joka vuosi viikolla 43.

Reilun kaupan yhteistyökumppaneina ovat yritykset, Reilu kauppa ry:n jäsenjärjestöt sekä monet seurakunnat ja korkeakoulut. Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan vaikuttaa globaaliin köyhyyteen, luonnon suojelemiseen sekä vaikuttaa kehitysmaiden ihmisten elämään.

Mikä on Reilu kauppa?

Reilu kauppa on sertifiointijärjestelmä kehittyvissä maissa, jolla vaikutetaan viljeltäviin ja valmistettaviin tuotteisiin, työolosuhteisiin, palkkaukseen, koulutukseen, ympäristönsuojeluun ja ihmisoikeuksiin. Reilun kaupan tuotteissa on sertifiontimerkki, joka on Fairtrade international -järjestön omaisuutta.

Esimerkiksi Reilun kaupan viljelijöille maksetaan heidän myymistään tuotteista vähintään Reilun kaupan takuuhintaa. Mikäli maailmanmarkkinahinta on takuuhintaa korkeampi, viljelijälle maksetaan maailmanmarkkinahintaa. Mutta mikäli maailmanmarkkinahinta laskee takuuhinnan alapuolelle, Reilun kaupan viljelijä ei joudu kärsimään pahimmillaan jopa tuotantokustannuksia alemmas tippuneesta hinnasta, vaan viljelijälle maksetaan aina vähintään Reilun kaupan takuuhintaa ja on samalla viljelijän turvaverkko. Reilun kaupan takuuhinnan maksaa yritys, joka ostaa tuotteen Reilu kauppa -sertifikaation omaavalta tuottajalta. Takuuhinta maksetaan joko suurtilalle tai pienviljelijöiden muodostamalle osuuskunnalle.

More On on panostanut Reilun kaupan sekä kestävän kehityksen tuotelinjoihin ja tuotteisiin

Öljyn jälkeen vaateala on maailman toiseksi saastuttavin toimiala monella mittarilla mitattuna ja suurin osa vaatteista on nykypäivänä tuotettu kehittyvissä maissa, joissa ei pystytä takaamaan työntekijöiden oikeuksia tai suojelemaan ympäristöä.

Me More Onissa edustamme mm. kahta johtavaa Reilun kaupan ja kestävän kehityksen tuotemallistoa, Neutral® vapaa-ajan vaatteita, kasseja, esiliinoja, lasten vaatteita ja läppärilaukkuja sekä Cottover -vapaa-ajan mallistoa. Molemmat korkealaatuiset tuotemallistot valmistetaan 100 % orgaanisesta Reilun kaupan puuvillasta naisille, miehille ja lapsille. Kaikki tuotteet ovat sertifioitu ja tuotetaan korkeimpien ympäristö-, sosiaalisten- ja eettisten standardien mukaisesti. Molemmat tuotemallistot ovat myös sitoutuneet kestävään kehitykseen.

Sitoudu kestävään kehitykseen

Neutral® ja Cottover -tuotemallistoilla voit luoda tarinoita, tukea yrityksen vastuullisuutta sekä arvoja käyttämällä korkealaatuisia promootiovaatteita mediakanavana, kun yritys viestittää itsestään edelleen omille asiakkailleen. Reilun kaupan ja kestävän kehityksen tuotteilla viestität ja vaikutat. Tuotteiden laatu on korkealla tasolla ja ne soveltuvat myös työvaatteiksi.

Reilun kaupan viikon kunniaksi, 22.-28.10.2018, More On myöntää Reilun kaupan ja kestävän kehityksen tuotteista reiluja alennuksia. Käytä tarjoukset hyväksesi ja vaikuta!

 

 Olli Ilmolahti

olli.ilmolahti@moreon.fi

More On Oy

puh. 040 528 9005

 

 

 

 

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.