+358 9 6844 9920 moreon@moreon.fi

Édith Piaf 100 year anniversary by Tia Cohen & L’orchestre Noir

 

Året 2015 är 100-jubileumsår av den enda, riktiga Parisiska sparven Èdith Piaf. För att vördra jubileumsåret, Kultursalongens stage är övertagit av Tia Cohen & L’Orchestre Noir med deras fin årsdagshow. Dirigent Tuomo Wäinölä ledar orkester av fem musiker. Följ oss till den historiska Kultursalongen, vars utrym andas en atmosfär från den glömda tiden, och få en unik upplevelse.

 

Tia Cohen är en genuin Parisienne med sina fina röda läppar. Hon är känslig, bubbling och dynamisk liksom typiska franska människorna är. Tia Cohens Piaf-kvällar har redan frambringat känslor, både glädje, skratt och tårar runt Finland för många år. Hon är också brokig och intressant, en positivt unik uppträdare på finska musiska scene. Tia har levat för flera år i Rödbergen, Helsingfors. Under denna tider har hon fick namnet “Sparven av Rödbergen” på grund av hennes fina Piaf-kvällor och hennes känslig återgivning som har bringat stämningen från 50-talets Paris tillbaka. Hon har uppträtt bl.a. i Finlandiahuset, på Åbos Logomo och sjungit på Riku Niemi Orchestra. Hon har också uppträtt såväl på både små och stora restauranger samt på teven och radio.

 

Tia Cohen har förberett med sin orkester en övergripande Edith Piaf -kväll som omfattar förutom musiken teatraliska och audiovisuella inslag. I Kultursalongen får man under kvällen glädjas av den franska kulturen genom musik, känslor och smak. Kvällen är inte bara en konsert, utan också en mångsidig och minnesvärd upplevelse, ackompanjerat de vackraste tonerna av chanson.

 

Foto: Jarkko Tiitinen

Förfrågningar från More On Oy

 

Biljetterna från Biljettjänst Ab  www.lippupalvelu.fi/kulttuurisalonki

eller moreon@moreon.fi / +358 9 6844 9920 också inför dörren innan show