+358 9 6844 9920 moreon@moreon.fi

Billie Holiday Show by Sanni Orasmaa & Eero Koivistoinen Quartet

 

Året 2015 är 100-jublileumsår av Billie Holiday. Välkänd och mycket respekterad jazz-sångare började sin karriär i Harlems klubbar och sen växte till en världkänd artist. Nu har du möjlighet att se finska talantfulla artister, Sanni Orasmaa och Eero Koivistoinen som uppträder på scen och bringer Billies karriär tillbaka i liv.

 

Sanni Orasmaa är en av de mest intressanta artister på den här tiden. Hon har samlat efrarenhet världen runt och har uppträtt till exempel i Skandinavien, Italien, Polen, Tyskland, Kina och USA. Hon har också varit fråmgangsrik i olika tävlingar, till exempel i Österrike Sanni har vunnit Betty Carter’s Jazz Ahead – en international tävling för unga artister och kompositioner.

Sanni har livit i New York mellan 2000 – 2007 och uppträtt på många festivaler och klubbar liksom Knitting Factory, Sweet Basil, Blue Note, Cornelia Street Cafe, Zinc Bar and Rainbow Room. Hon har också samarbetat med många talenter, t.ex. Geroge Gruntz Orchestra, Ted Curson, Matthew Garrison, Jeff “Tain” Watts, Ron McClure, Ron Affif, Ben Monder, Charlie Hunter, Bobby Previte och Kirk Nurock.

Eero Koivistoinen är den Gran Old Man av jazz och samt en av de mest betydande finska jazz musiker och saxofonister. Sedan 60-talet har han påverkat den finska jazz scene. Sedan dess har han varit en av de mest utmärkta och pålitligaste jazz artister i Finland. Han är berömd för sin mångsidighet och kreativität. Koivistoinen har varit belönat manga gånger med ymniga priser.

Dessa två talanger ska definitivt göra lysande intryck!

www.sanniorasmaa.com

www.eerokoivistoinen.com

Bild: Maarit Kytöharju

Förfrågningar More On Oy

Fråga efter VIP- och businesspaketer samt föreställningar!

moreon@moreon.fi

+358 9 6844 9920