+358 9 6844 9920 moreon@moreon.fi

KIRJOITTAMISEN JUHLAA JA KYNÄKULTTUURIA

Kuulin uutisen, että kaunokirjoitusta ei enää opeteta koulussa. Digitaalisuus menee edelle, mutta varmasti jossakin vaiheessa kirjoittaminen, kaunokirjoittaminen sekä kalligrafia tulee olemaan trendi – kaiken digitaalisuuden keskellä.

 

 

 

 

 

 

 

Aurora, jo lähes sata vuotta vanha yritys, joka valmisti ensimmäiset mustetäytekynät lähes sata vuotta sitten, on harvoja eurooppalaisia tehtaita, jonka tuotanto on edelleen Italian Torinossa ja jossa käsityötaito on arvossaan. Lähes kaikki maailman kynäbrändit ovat vieneet ja ulkoistaneet tuotannon Kiinaan.

 

 

 

 

 

 

 

Perinteitä jo sadan vuoden takaa

Aurora on kuuluisa italialaisesta huippudesignista. Laadukkaimmat ja arvokkaimmat täytekynien terät tehdään edelleen käsityönä Italiassa. Täytekynien terät ovat tarkkaa työtä, valmistetaan kullasta ja hopeasta. Harva meistä tietää, että ennen kuin täytekynän terä on valmis, sitä on testattu ja sillä on kirjoitettu 8000 metriä eli kahdeksan kilometriä. Tämä on yksi syy, miksi laadukkaalla täytekynällä on ilo kirjoittaa – se ei suttaa ja oman kirjottamisen laatu paranee. Harva myös tietää, että täytekynää ei pitäisi lainata kaverille, koska muutaman viikon kirjoittamisen jälkeen laadukas täytekynä oppii kirjoittajansa tyylin ja tavan kirjoittaa. Silloin kynä on parhaimmillaan ja optimoi kirjottajalle uskomattoman hienon ja kevyen kirjoituselämyksen, vähättelemättä kuulakärkikynää.

Officina della Scrttura Torinossa

Olin hiljattain Torinossa ja sain tutustua Auroran tehtaan yhteydessä olevaan vuosi sitten avattuun Auroran ”writing instruments” museoon, Officina della Scrittura, Sign and Writing Museum. Museon on perustanut ja rahoittanut Auroran omistajaperhe, CEO, President, Mr. Cesare Verona. Museo on perustettu kaupallisista lähtökohdista, mutta se ei ole kaupallinen museo, vaan esittelee laajasti kirjoittamisen historiaa ja kulttuuria puolueettomasti, eikä vain Auroran ja Auroran tuotteiden näkökulmasta. Tällä tavoin Cesare Verona haluaa kunnioittaa kirjoittamisen historiaa ja kulttuuria, sekä luoda jatkuvuutta tulevaisuutta ajatellen. Museon yhteydessä on ihastuttava ravintola, jossa voi nauttia italialaisista herkuista ja viineistä perinteitä kunnioittaen. Jos olet menossa Torinoon, suosittelen museota ja museon ravintolaa lämpimästi yhtenä Torin vierailukohteena. Voit myös ottaa yhteyttä More Oniin ja autamme mielellämme vierailun järjestelyissä.

 

 

 

 

 

 

 

Vanhojen aikojen polkupyörä korjaamo ja myyntipiste

Ylläoleva kuva on otettu Officina della Scrittura, Sign and Writing Museosta, aikojen takaa, jolloin arvostettu kynäkorjaaja ja kynämyyjä liikkui polkupyörällä palvelemassa asiakkaita. Kuva Officina della Scrittura, Sign and Writing Museum.

Torino Pen Show

Seuraava, vuotuinen tärkeä ”kynäfanien” tapahtuma Auroran Officina della Scrittura, Sign and Writing Museossa, on 9.6.2018. Uskomatonta ohjelmaa ”kynäfaneille”, huikeita keräilijöiden hienoja kokoelmia ja ennen kaikkea mahdollisuus tutustua huippukyniin henkilökohtaisesti.

More On ja Aurora

Meillä on kattava valikoima Auroran kyniä, aina keräilykynistä yrityksen allekirjoituskyniin sekä vaikkapa lahjaksi kevään valmistuneelle tai ylioppilaalle. Kynä on arvokas lahja, joka kulkee muistona mukana koko elämän ajan. Kynä myös muistuttaa lahjan antajaa. Me myönnämme Auroran kynille elinikäisen takuun, koska tiedämme, että käsityön lopputuloksena syntyy ainutlaatuinen kynä, laadukas lopputuote ja kirjoittamisen ilo. Tällä hetkellä verkkokaupassamme, shop.moreon.fi, kallein myytävä kynä maksaa 30 000 eur ja edullisin alkaen 29,00 eur. Auroran mallistosta löytyy jokaiselle jotakin, huippumodernia italialaista muotoilua perinteitä kunnioittaen.

Ota yhteyttä, jos haluat yksityisen esittelyn Auroran kynistä toimistollamme Eerikinkadulla Helsingissä tai sinun luonasi. Arvokkaimmat kynät toimitamme vastaanottajalle henkilökohtaisesti kaikkialle maailmaan. Kaikki kuvat Officina della Scrittura, Sign and Writing Museum, Olli Ilmolahti.

 

Kiinnostuitko, ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

 

Olli Ilmolahti

 

olli.ilmolahti@moreon.fi

More On Oy

040 528 9005

 

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.