+358 9 6844 9920 moreon@moreon.fi

AURORA WRITING INSTRUMETS – MADE IN ITALY – LAHJAKSI VALMISTUNEELLE

Aurora on perustettu poliittisesti epävakaina aikoina vuonna 1919 Italian Torinossa. Toisen maailmasodan aikana 1943 Auroran tuotantolaitokset tuhoutuivat pommituksissa ja siitä lähtien Auroran suunnitteluosasto, tuotantofasiliteetit, varasto ja pääkonttori ovat sijainneet Torinon pohjoispuolella lähellä Abbadia of Sturaa.  Aurora tunnetaan uniikista tyylistä, sekä laadukkaista ja arvokkaista tuotemateriaaleista, joissa yhdistyy historia ja nykypäivä, kokemus, käsityöläistaito sekä modernin teknologian ja tuotantotekniikan hyödyntäminen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Italialainen design ja ”craftsmanship” tunnetaan kaikkialla maailmassa. Myös italialainen Aurora on kynämaailmassa brändi, joka on kansainvälisesti tunnettu ja rakastettu. Pitkät perinteet ja kulttuuri ovat tehneet Aurorasta kynäkeräilijöiden suosikin. Vaikka kynien keräily ja kynäkulttuuri pohjoismaissa ei ole yhtä yleistä kuin kelloharrastus ja kellojen keräily, ovat silti kynien Limited edition sekä Limited production -numeroidut sarjat maailmalla arvossaan. Tietyt mallit saattavat nostaa hintaa jopa tuhansia euroja. Näistä numeroiduista sarjoista pidetään tilastoja valmistajan, valmistusvuoden sekä mallin mukaan, joista voidaan seurata, miten omien numeroitujen keräilykynien arvo kehittyy. Numeroituja sarjoja on aina valmistettu vain tietty määrä koko maailmaan.

Tällä hetkellä More Onin verkkokaupassa (shop.moreon.fi) myytävän kalleimman Auroran Leonardo da Vinci 940 kultaisen Limited edition kynän hinta on 30 000 eur. Tätä kyseistä kynää on valmistettu koko maailmaan ainoastaan 99 kpl ja myynnissä oleva kynä on numero 50. Toisaalta Aurora brändin edullisin kynämalli on Kappa Azzurra kuulakärkikynä, jonka hinta on 29,00 eur. Esimerkiksi yrityksille soveltuvat Style Resin –sarjan allekirjoituskynät lähtevät hintaluokasta 45,00 eur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Numeroidun kynän arvo kasvaa – tiedustelu saattaa tulla mistä tahansa maailmalta

Auroran numeroidun kynän ostajan tiedot pyydetään tallennettavaksi ostajan suostumuksella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos joku jostakin päin maailmaa haluaa myöhemmin ostaa juuri kyseisen mallin ja kyseisen numerokynän, Auroran sopimuskumppani välittää tiedon kynän omistajalle. Kyseessä voi olla merkittäväkin arvonnousu, jos kynästä haluaa luopua. Pääasiassa nämä kynät ovat perinteisiä täytekyniä, jossa kynän terä on tehty käsityönä esimerkiksi kullasta. Laadukas täytekynä oppii aina kirjoittajansa kirjoitustavan ja toimii sen vuoksi parhaiten muutaman viikon kirjoittamisen jälkeen. Tämän takia täytekynää ei pitäisi lainata ystävälle, koska se on jo oppinut käyttäjänsä ”käsialan” ja antaa musteen virrata terän kautta paperille juuri oikealla tavalla, mikä tekee näin ollen kirjoittamisesta helppoa ja sujuvaa. Toisin kuin yleisesti luullaan, laadukas täytekynä ei ”suttaa”. Teriä on saatavilla erikoisina, jolloin musteen määrää voidaan säädellä sen mukaan, pitääkö enemmän ohuesta tai paksummasta kirjoitusjäljestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kynämaailmassakin tehdään innovaatioita – Aurora Optima Flex

Aurora Optima Flex täytekynä jatkaa perinnekästä italialaista muotoilulinjaa. Trendit ovat jatkuvassa liikkeessä ja 30-luvun muotoilu on tekemässä paluutaan. Auroran Optima Flex- kynässä on uusi ja innovatiivinen Flex Nib- terä. Vaikkei Aurora Flex Nib ole varsinaisesti kalligrafiaterä, se tarjoaa mahdollisuuden vaihdella kirjoitusjäljen paksuuden kirjoittajan käyttämän paineen mukaan. Uskomaton ja kevyt kynä kirjoittaa – kirjoitusjälki on upeaa. Normaalisti kynä antaa ohuen-ohuen kirjoitusjäljen. Kun painat kynää enemmän, kirjoitusjälki on paksumpi ja kun painat vielä kovempaa, on kirjoitusjälki edelleen paksumpaa – yksi kynä ja monta käyttötarkoitusta. Kynän runko on sinistä hartsia. 14 Kt. täyskultainen Flex Nib -terä tarjoaa todellisen kirjoituskokemuksen ja kestää myös painamista. Rhobium -käsitellyt kromireunukset tekevät kynästä arvokkaan. Katso videolinkki.

Laadukas kynä on erinomainen ja arvokas lahja valmistuvalle tai ylioppilaalle – lahja, joka seuraa mukana koko loppuelämän. Digitaalisessa maailmassa kynäkulttuurinkin vaaliminen on tärkeää. Meillä More Onissa on laaja valikoima laadukkaita kuulakärkikyniä, roller –kyniä ja täytekyniä, eri väreissä, kultaa ja hopeaa – jokaiselle jotakin. Kaikki kynät on pakattu kauniiseen lahjakoteloon. Joko kynään kaivertamalla, tai laittamalla oman viestin kynän säilytyskoteloon, tarina ja muisto lahjan antajasta säilyy. Vinkkinä lahjaideaksi valmistuvalle on esimerkiksi Auroran Magellanon kynäsarja, kts. shop.moreon.fi.

Kiinnostuitko, ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

Olli Ilmolahti

 

olli.ilmolahti@moreon.fi

More On Oy

040 528 9005

 

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.